Arbo-werkboeken

Alle corporaties hebben te maken met Arbowetgeving. De benodigde informatie daarvoor hebben we in zes Arbo-werkboeken gezet. De eerste vier zijn bedoeld voor de Technische Dienst en de laatste twee voor de kantooromgeving. In 2020 en 2021 zijn de werkboeken 1, 5 en 6 geüpdatet en geïntegreerd in deze website. De informatie is per doelgroep (medewerker/HR/OR/leidinggevenden/directeur-bestuurder) ingericht.

Direct naar: ...

Ben je binnen je corporatie bezig met Arbowetgeving? Vind je het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van corporatiemedewerkers en het waarborgen van correcte arbeidsomstandigheden belangrijk? Alle informatie daarover kun je vinden in onderstaande Arbo-werkboeken of op de Arbo Portal.

Zes delen

De eerste vier Arbo-werkboeken zijn bedoeld voor de Technische Dienst en de laatste twee delen voor de kantooromgeving. Deze Arbo-boeken zijn verspreid onder de woningcorporaties. De Arbo-werkboeken worden jaarlijks voorzien van een update. Deze update wordt alleen digitaal doorgevoerd (Update 2018Update 2017, Update 2016, Update 2015, Update 2014 en Update 2013). Hieronder staan alle delen van de Arbo-werkboeken in pdf-formaat.

In 2020 en 2021 zijn de Arboboeken 1, 5 en 6 geüpdatet en geïntegreerd in deze website. De informatie is per doelgroep (medewerker/HR/OR/leidinggevenden/directeur-bestuurder) ingericht.

De bijlagen staan ook in Word-formaat op de site, zodat je deze kunt gebruiken in je eigen situatie.

1. Wettelijk kader

De inhoud van dit werkboek is verwerkt in de tekst van de Arbo Portal op deze site over arbobeleid. De informatie is per doelgroep (medewerker/HR/OR/leidinggevenden/directeur-bestuurder) ingericht.

Arbo Portal

2. Nieuwbouw en herstructurering

Arbo-werkboek 2
Arbo-werkboek 2 (pdf)

3. Planning onderhoud en beheer

Arbo-werkboek 3
Arbo-werkboek 3 (pdf)

4. Niet-planmatig onderhoud en beheer

Arbo-werkboek 4
Arbo-werkboek 4 (pdf)

5. Kantooromgeving

De inhoud van dit werkboek is verwerkt in de tekst van de Arbo Portal op deze site over agressie en ongewenste omgangsvormen. De informatie is per doelgroep (medewerker/HR/OR/leidinggevenden/directeur-bestuurder) ingericht.

Naar Arbo Portal

6. Psychosociale arbeidsbelasting

De inhoud van dit werkboek is verwerkt in de tekst van de Arbo Portal op deze site over kantoor- en thuiswerk. De informatie is per doelgroep (medewerker/HR/OR/leidinggevenden/directeur-bestuurder) ingericht.

Naar Arbo Portal