Het wordt een TOP jaar

In september 2022 hebben we – in opdracht van de cao-partijen – een TOP-campagne voor werkgevers en OR-leden gelanceerd. Daarmee willen we de cao-afspraken over werkdruk en agressie nog eens onder de aandacht brengen.

Pak werkdruk TOP op!

TOP campagne over werkdruk en agressie

De campagne richt zich vooral op het veel van elkaar leren en voorbeelden delen die werkdruk, stress en agressie, geweld en grensoverschrijdend gedrag bij de bron aanpakken. Hoewel het ook belangrijk is dat medewerkers zelf leren omgaan met werkdruk, stress & agressie, ligt de focus van de campagne op de bronaanpak en wat kunnen we op dat vlak van elkaar leren.

Klik op het logo en bekijk de video van cao-partijen over deze campagne.

TOP webinar plenaire deel 1x1

Top webinar

De TOP campagne werd afgetrapt met een inspirerend webinar met zo'n 200 directeur-bestuurders, leidinggevenden, HR en OR.

Benieuwd naar de rake column van Sheila Sitalsing, het advies van A&O-deskundigen Koen Langenhuysen en Joke Koster over werkdruk of het bevlogen betoog van Caroline Koetsenruijter over geweld en agressie?

Wellicht vind je ook het webinar over de vernieuwde branchespecifieke RI&E interessant? Deze is ook terug te zien.

Bekijk webinar terug en download presentatie Bekijk ook het webinar over de nieuwe RI&E

TOP-cases

Hoe pakken corporaties werkdruk TOP op? Bekijk hier alle cases


"Wat voor de ene persoon een lekkere piek is, zorgt bij de ander voor veel stress. Dat maakt werkdruk een lastig thema en vraagt om maatwerk."

Bianca van Raamsdonk, HRM-adviseur bij Woonwaarts

Lees meer


"Andere afdelingen laten meeluisteren met lastige gesprekken is heel waardevol. Collega’s horen zo letterlijk wat het KCC opvangt als er ergens anders in de organisatie werk blijft liggen."

Saskia Michels, teamcoördinator bij Portaal

Lees meer

Deel je TOP-case

Hoe gaat jouw corporatie om met werkdruk, stress en agressie? Hoe worden de oorzaken binnen de organisatie aangepakt? Hoe ga jij een open gesprek aan? Hoe doe je onderzoek? Welke preventieve maatregelen leverden veel op? Hoe pakt jouw corporatie dit probleem bij de basis aan? Waar zijn jullie trots op? Als we met elkaar delen wat goed gaat, wat werkt en wat echt iets oplevert, dan profiteert iedereen daarvan. Zo maken we met elkaar de hele sector TOP!

Deel je case