Potentieelanalyse HR3P

Doel van deze tool is het maken van een analyse van de kwaliteit van je personeelsbestand. Hierbij gaat het management het presteren (verleden/heden) en potentieel (toekomst) van de medewerkers duiden.

Foto personele bezetting 1x1

Wat is het?

Een personeelsschouw is een methodiek waarbij alle personeelsleden worden beoordeeld door het lijnmanagement, buiten de reguliere gesprekscyclus van functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken om. De uitkomsten worden niet gebruikt om op individuniveau consequenties aan de uitkomst te verbinden, maar wel om op orgnisatieniveau en subgroepniveau beleid, instrumenten en maatregelen te kunnen ontwikkelen. Voor de personeelsschouw wordt vaak de HR3P-benadering gebruikt. Daarbij wordt van elke medewerker de huidige performance of het huidige presteren bepaald en het potentieel. De uitkomsten leiden ertoe dat iedere medewerker ergens in de HR3P-matrix gepositioneerd wordt. Vervolgens kan voor elke 'categorie' medewerkers (medewerkers die gelijk gepositioneerd zijn in de matrix) beleid, instrumentarium en maatregelen ontwikkeld worden.

Om deze tool te gebruiken heb je een speciaal account nodig. Lees onderaan deze pagina hoe je dat aanvraagt.

Naar HR3P-Vlootschouw format (Excel) (2.7) Instructie HR3P-Vlootschouw (2.7)
  • Doel:​ In kaart brengen van de 'kwaliteit' van het personeelsbestand in termen van presteren en potentieel
  • Werkvorm:​ ​Beoordeling van medewerkers in HR3P-matrix en bespreken kwaliteit van het huidige personeelsbestand​
  • Betrokkenen:​ HR en lijnmanagement​
  • Succesfactoren:​ Beoordelingsvaardigheden, intercollegiale afstemming​
  • Tijdsduur:​ 1 dagdeel
  • Hulpmiddel:​ HR3P-matrix, definities presteren en potentieel, invulformat​

Tools gebruiken?

Een deel van de tools binnen SPP-DI is afgeschermd en alleen toegankelijk voor corporatiemedewerkers. Om daarbij te kunnen, heb je een speciaal account nodig. Ook als je al een Mijn FLOW-account hebt, heb je speciale toegang tot SPP-DI nodig. Vraag toegang aan via onderstaande knop. Graag je voor- en achternaam, mailadres, functie en corporatie vermelden.

Vraag toegang tot SPP-DI aan
Naar stap 3: Gap-analyse