SPP-DI stappenplan

Wil je als corporatie met strategische personeelsplanning (SPP) en duurzame inzetbaarheid (DI) aan de slag? Met het SPP-DI-stappenplan van FLOW realiseer je beide op een integrale manier. Als directeur-bestuurder, leidinggevende en HR vind je hier alles wat je nodig hebt om je organisatie én je medewerkers op koers te brengen voor de toekomst. Wil je graag advies of ondersteuning om aan de slag te kunnen? Vraag een DI-adviseur, volg een SPP-DI-training of spar tijdens een inspiratiesessie.

SPP DI stappenplan vierkant

Waarom aan de slag met SPP-DI?

Ben jij als corporatie en als medewerker goed voorbereid op de toekomst? De omgeving verandert, het werk verandert en mensen veranderen. Combineer strategische personeelsplanning met duurzame inzetbaarheid zodat je als organisatie en medewerkers samen de stappen gaat zetten die nodig zijn.

Bekijk het stappenplan (aanklikbare pdf) Inhoud SPP en DI (aanklikbare pdf)
Trainingen 2x1
SPP-DI-trainingen
Volg de SPP-DI-training basis of gevorderden. Online of op lokatie. Voor HR, directeur-bestuurders en leidinggevenden. Schrijf je nu in!
FLOW Adviseurs SPP DI 2x1
Ondersteuning DI-adviseurs
De DI-adviseurs van FLOW kunnen je helpen bij het opstarten van het SPP-DI-proces. Hun advies en begeleiding is voor corporaties kosteloos dankzij subsidies vanuit FLOW en ESF.
Inspiratiesessie
Inspiratiesessie & community
Meld je aan voor de SPP-DI inspiratiesessie en/of community: je kunt er sparren met andere corporaties, antwoorden krijgen op je vragen en ervaringen uitwisselen.
Voorbeelden
Voorbeelden
Bekijk ook de voorbeelden van corporaties die je al voorgingen. Zij vormden de pilots die SPP-DI getest hebben in praktijk.
HR 1x1

Twee perspectieven

SPP vertrekt vanuit het perspectief van de organisatie, met als doel dat de corporatie ook in de toekomst voldoende gekwalificeerde medewerkers heeft om het werk te doen. DI vertrekt vanuit het perspectief van de medewerkers, om ervoor te zorgen dat die ook in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd aan het werk kunnen zijn. Twee perspectieven met een gezamenlijk belang: voorbereid en succesvol de toekomst in.

Start als organisatie met SPP Start als medewerker met DI

Over SPP-DI

SPP-DI-stappenplan is ontwikkeld door FLOW. Het stappenplan is getoetst in de praktijk via vier pilots van in totaal 17 corporaties verspreid over het land. Het geheel is mede mogelijk gemaakt door financiering van het Europees Sociaal Fonds (ESF).