Aanbod leidinggevenden

Uniek en voordelig, uitsluitend voor leidinggevenden

In deze tijden van verandering is blijven ontwikkelen een must. Daar moeten medewerkers wat mee, maar ook leidinggevenden! Als leidinggevende heb je een essentiële rol als stimulator en je geeft zelf het voorbeeld. Wil jij ook je team en organisatie klaarmaken voor de toekomst en ontdekken hoe je jezelf daarbij kunt inzetten? FLOW helpt je daarbij. Schrijf je in voor een van onderstaande trainingen en misschien zien we elkaar daar!

Leiderschapscommunicatie en Breinleiderschap

Na de training Leiderschapscommunicatie ben je je bewuster van je communicatieve positie als leidinggevende, weet je meer over de werking van communicatie binnen je team en heb je handvatten gekregen om zelfverzekerder gesprekken te voeren met je medewerkers bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid.

Bij Breinleiderschap ga je aan de slag met vragen als: hoe herken, begeleid en stimuleer je leerbehoeften in een team? Hoe ontwikkelbaar vind jij je medewerkers en jezelf? En, welke ontwikkeling vind jij van belang? En hoe stimuleer en motiveer je medewerkers vanuit jouw voorbeeldrol?

 • Eendaagse trainingen (fysieke bijeenkomsten) voor teamleiders en afdelingsmanagers
 • Deze trainingen wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van 85 euro (vrijgesteld van btw).
Meer info / inschrijven Leiderschapscommunicatie Meer info / inschrijven Breinleiderschap

Masterclass Leiderschap en veranderkracht

De wereld verandert voortdurend. Hoe zorg jij ervoor dat je medewerkers nu én in de toekomst goed, gezond en gemotiveerd hun werk kunnen blijven doen? Ben je op zoek naar handvatten om medewerkers te activeren en ‘het goede gesprek’ te voeren? Hoe zorg je dat je een energieke leider bent, die het goede voorbeeld geeft aan zijn medewerkers? Hoe zet jij jezelf in om je team in beweging te brengen?

 • Fysieke bijeenkomsten (coaching eventueel online), duur: 8-12 weken (met 3 masterclasses, zelftesten van FLOW, individuele coaching en intervisie).
 • Deze training wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van 250 euro (exclusief btw).
  Meer info / inschrijven

  Leiderschapsprogramma

  Sturen op resultaat en gedrag

  Dit programma traint jou als leidinggevende in het gebruik van de meest moderne en wetenschappelijk onderbouwde inzichten om als leider het beste uit mensen te halen. Hiermee zul je jouw vraagstukken rondom duurzame inzetbaarheid aantoonbaar kunnen oplossen en een positieve prestatie én leercultuur creëren in jouw organisatie.

  • Theoretisch en praktisch deel, te weten de OBM Foundation Level Training plus examen (duur 3 dagen), en het coaching-traject bij de uitvoering van je persoonlijke leertraject aan de hand van jouw praktijkcase.
  • Fysieke bijeenkomsten voor het trainingsonderdeel (+ certificaat) en daarna online coaching op jouw praktijkcase.
  • Deze training wordt betaald door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Hierdoor zijn de kosten voor deelnemers beperkt tot een bijdrage van 300 euro (exclusief btw). De reguliere prijs ligt vele malen hoger!
  • Belangrijk kenmerk van dit programma is dat er een erkend certificaat wordt verstrekt.
  Meer info / inschrijven

  Constructief werkklimaat

  Onderzoek en aanpak voor een ontwikkelingsgericht gesprek

  Begin juli 2020 is het project Constructief werkklimaat gestart. Een project voor en door leidinggevenden en medewerkers, die samen met FLOW praktische handvatten ontwikkelen voor een open, ontwikkelingsgericht gesprek. In de wetenschap én praktijk zijn veel voorbeelden van hoe je dat open gesprek creëert en stimuleert. Leidinggevende en medewerker hebben daar allebei een rol in.

  Maar wat is nu precies dat open gesprek tussen leidinggevende en medewerker, waarin leren en ontwikkelen het onderwerp is? Hoe werkt dat? Wat is daarvoor nodig? Wat kun je leren van anderen, die het al doen? En welke knelpunten kunnen er zijn, en hoe los je die op?

  Op basis van die inzichten gaan we in enkele werksessies aan de slag met leidinggevenden en medewerkers om een deelbare aanpak te maken die elke medewerker en leidinggevende in de corporatiesector kan gebruiken. Zodat ook jij dat open gesprek kunt hebben, of nog beter kunt maken.

  Die aanpak komt halverwege 2021 gratis beschikbaar op deze site.

  Aan dit project werken mee:

  • Cristel van de Ven van Factor Vijf
  • DI-adviseur Jolanda Bouwman
  • Corporaties in Beweging
  • KLIMMR
  • Expeditie Loopbaan
  • Samenwerk@corporatie.

  Ben jij leidinggevende of medewerker en wil je meewerken aan dit project, bijvoorbeeld aan het praktijkonderzoek of de werksessies? Neem dan contact op met Jolanda Bouwman.

  Uniek en gesubsidieerd, uitsluitend voor leidinggevenden

  Dit aanbod is tijdelijk, uniek en gesubsidieerd – gefinancierd door FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF) – en uitsluitend bedoeld voor leidinggevenden. We investeren daarmee in jouw toekomst! Uniek is ook dat het is ontwikkeld samen met projectleiders van de regionale samenwerkingsverbanden.

  Los van dit speciale aanbod zijn er voor leidinggevenden nog veel meer cursussen, opleidingen en leertrajecten. Bekijk deze op watdoejijmorgen.nl.

  Steun van ESF

  Deze trainingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van FLOW en het Europees Sociaal Fonds. Daardoor zijn de kosten voor de deelnemers zeer beperkt.