Aanbod leidinggevenden

In deze tijden van verandering is blijven ontwikkelen een must. Daar moeten medewerkers wat mee, maar ook leidinggevenden! Als leidinggevende heb je een essentiële rol als stimulator en je geeft zelf het voorbeeld.

Wil jij ook je team en organisatie klaarmaken voor de toekomst en ontdekken hoe je jezelf daarbij kunt inzetten? Er zijn veel cursussen en opleidingen in onze sector die je allemaal kunt vinden op watdoejijmorgen.nl. Onderstaand alvast een interessante selectie daaruit.

Succesvol in gesprek met je medewerkers

Als leidinggevende zie je hoe je organisatie verandert en hoe andere eisen worden gesteld aan jouw team. Je ziet ook wat dit vraagt van je medewerkers op het gebied van hun functioneren en ontwikkeling. Je wilt ze graag motiveren om met hun duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling aan de slag te gaan, maar hoe voer je dat gesprek? Welke vragen stel je?

Meer info / inschrijven

Gedragsmanagement: De kracht van consequenties

Uit onderzoek blijkt dat organisatieveranderingen nog steeds slechts in zo'n 30% van de gevallen lukken. In meer dan de helft van de gevallen wordt het gedrag van medewerkers aangeduid als de 'boosdoener'. Veel leidinggevenden verzuchten dan ook: "Waarom doen ze nou niet wat we hadden afgesproken?". Deze awareness-sessie verklaart vanuit de gedragswetenschappen hoe dit komt. Het is een luchtige introductie in de principes van menselijk gedrag en hoe dit effectief te beïnvloeden. En ook hoe je prestaties meetbaar kunt optimaliseren door het beste uit mensen te halen.

Meer info / inschrijven

Sturen op prestaties

Het vertalen van een visie en missie naar strategische en operationele doelstellingen is voor veel corporaties nog een hobbel. Het vervolgens meten of de prestaties volgens de doelstellingen zijn behaald, maakt het er niet gemakkelijker op. In deze training leer je de plannen van jouw eigen organisatie direct meetbaar te maken en verbindingen te leggen. Je leert jouw doelstellingen op zowel strategisch als operationeel meetbaar te maken en inzicht te geven in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. Je leert de Plan Do Check Act toe te passen met principes van bewezen managementmodellen zoals het INK-model en de Balanced Scorecard.

Meer info / inschrijven

40 dagen leidinggeven

Je bent als leidinggevende op zoek naar een traject waarin je kunt reflecteren op je eigen handelen. Je wilt aan de hand van praktijksituaties sparren en klankborden met je coach over de te hanteren aanpak richting je team of collega leidinggevenden. Je wilt (meer) werken vanuit je eigen kracht, talent en zingeving. Wil je individueel en praktisch je persoonlijke leiderschapsstijl versterken? Leren op je werkplek? Met een persoonlijke coach? Dan is deze 40 dagen training leidinggeven iets voor jou!

Meer info / inschrijven

Maatwerk mogelijk

We kunnen trainingen ook op maat maken: aangepast aan jullie organisatie of team, werkwijze en specifieke leervragen. Hierdoor is de training snel te vertalen naar jullie praktijk en leer je alleen wat jullie nodig hebben, wat veel tijd kan schelen. Maar ook de manier waarop je leert, kan worden aangepast naar jullie wensen.

Meer over maatwerk

Veel meer opleidingen

Naast bovenstaande opleidingen zijn er nog veel meer opleidingen voor leidinggevenden.

Bekijk alle opleidingen voor leidinggevenden
Piramide van Lencioni

Positief werkklimaat

Een positief werkklimaat is nodig om met plezier en productief te kunnen werken, leren en ontwikkelen. Laat je inspireren en bekijk de tips voor een positief werkklimaat.

De piramide van Lencioni geeft je meer inzicht in de onderdelen van een positief werkklimaat. Aan de slag gaan met een positief werkklimaat levert de organisatie, leidinggevende, medewerkers én het team veel op!

Aan de slag met een positief werkklimaat