Positief werkklimaat

Een positief werkklimaat is nodig om met plezier en productief te kunnen werken, leren en ontwikkelen. Laat je inspireren en bekijk de tips voor een positief werkklimaat.

Piramide van Lencioni

Wat is een positief werkklimaat?

Of je met plezier en productief je werk kunt doen, wordt niet alleen bepaald door je eigen kennis en vaardigheden, maar ook door het werkklimaat waarin je werkt. Een positief werkklimaat betekent werken op een plek waar ruimte is voor eigen initiatief, waar werkdruk in balans is en waar je invloed hebt op je taken. Een plek waar je kunt groeien, waar je wordt gewaardeerd en uitgedaagd. De organisatie, leidinggevenden en medewerkers zorgen samen voor zo’n plek.

De piramide van Lencioni geeft je meer inzicht in de onderdelen van een positief werkklimaat. Bekijk het filmpje over de piramide door in het plaatje op de knop te klikken. Aan de slag gaan met een positief werkklimaat levert de organisatie, leidinggevende, medewerkers én het team veel op!

Wat levert het op? Piramide van Lencioni
Wat kenmerkt een Positief werkklimaat

Aan de slag

Ga aan de slag met een positief werkklimaat op je werk. Hoe? De piramide van Lencioni helpt om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan. Laat je hierbij inspireren door voorbeelden van collega-corporaties, snelle tips en diverse instrumenten. Daarnaast hebben we speciaal voor teams een nieuwe tool ontworpen: de praatplaat voor teams.

Wil je een snel overzicht van de kenmerken van een positief werkklimaat? Bekijk de infographic.

Praatplaat voor teams Download infographic

Verbeter het werkklimaat bij je organisatie

In de praktijk Laat je inspireren door voorbeelden van andere corporaties. Tools & instrumenten Ga aan de slag met een positief werkklimaat. Wat levert het op? Lees waarom het belangrijk is om tijd te besteden aan een positief werkklimaat. Publicaties Doe je voordeel met een of meer van de handige publicaties.

Toegankelijk

“De directeur-bestuurder geeft ons het gevoel ons als medewerker serieus te nemen. Bij aanstelling heeft zij met iedereen persoonlijk kennisgemaakt en zij geeft een kijkje in haar dagelijkse leven via vlogs en blogs. Hierdoor voelt ze dichtbij, betrokken en toegankelijk.”

– Casper de France, wijkregisseur Elan Wonen –

Snelle tip

In de MT-meeting starten met de vraag 'Hoe gaat het met je?' stimuleert dat de dialoog niet direct over de inhoud gaat.

Bekijk nog meer tips

Steun van ESF

De pagina's onder Positief werkklimaat zijn mede tot stand gekomen door financiering van het Europees Sociaal Fonds.