Toelichting projectorganisatie

Beschrijf de aanpak van het project SPP-DI. Wie trekt het project, welke rollen hebben deelnemers, wat is de betrokkenheid van leidinggevenden en medewerkers tijdens het gehele proces? Doel is het instellen van een passende projectorganisatie en duidelijkheid over de rollen en communicatie en afstemming tijdens het project.

Projectorganisatie 1x1

Wat is het?

SPP-DI is een belangrijk project/proces voor de organisatie en HR. De aanpak moet inhoudelijk goed zijn en worden gedragen door de stakeholders. Installeer daarom een projectgroep die kan meedenken in de opzet, kan faciliteren in de uitvoering en als vraagbaak beschikbaar is voor diverse betrokkenen. Voor een succesvolle projectgroep is het belangrijk om de rollen duidelijk te stellen, de communicatie en afstemming goed te organiseren. Bekijk het voorbeeld ontwikkeld voor een projectorganisatie die je kan gebruiken voor het samenstellen van de eigen projectorganisatie.

Bekijk ook of je dit project eventueel samen wilt doen met andere corporaties (bijvoorbeeld binnen het regionale samenwerkingsverband).

Om deze tool te gebruiken heb je een speciaal account nodig. Lees onderaan deze pagina hoe je dat aanvraagt.

Projectorganisatie (0.3) Voorbeeld SPP-projectplan (0.4)
  • Doel:​ Instellen van passende projectorganisatie en duidelijkheid over de rollen en communicatie en afstemming tijdens het project
  • Werkvorm:​ Nadenken en uitvoeren over opzet, samenstelling en uitvoering van projectorganisatie​
  • Betrokkenen:​ Opdrachtgever en HR
  • Succesfactoren:​ Robuuste dialoog, benutten beschikbare talent in de organisatie​
  • Tijdsduur:​ 1 dagdeel bespreking, uitschrijven opzet, uitvoering​
  • Hulpmiddel:​ Beschrijving

Tools gebruiken?

Een deel van de tools binnen SPP-DI is afgeschermd en alleen toegankelijk voor corporatiemedewerkers. Om daarbij te kunnen, heb je een speciaal account nodig. Ook als je al een Mijn FLOW-account hebt, heb je speciale toegang tot SPP-DI nodig. Vraag toegang aan via onderstaande knop. Graag je voor- en achternaam, mailadres, functie en corporatie vermelden.

Vraag toegang tot SPP-DI aan
Naar volgende onderdeel in stap 0: Kick-off bijeenkomst