Nieuwe branche-RI&E + webinar

Geplaatst op: 19 september 2022
Branche RIE

Samen met collega’s uit de branche en externe deskundigen heeft FLOW de branche-RI&E voor woningcorporaties vernieuwd. De vernieuwing betreft zowel de inhoud als de software-tooling. RI&E staat voor risico-inventarisatie en -evaluatie. Het is een wettelijke verplichting en hiermee breng je als werkgever alle arbeidsrisico’s binnen je bedrijf in kaart, zodat je die kunt wegnemen of verkleinen.

Wat is nieuw?

Er is een nieuwe vragenlijst, die weer helemaal voldoet aan de huidige (Arbo-)wet- en regelgeving en cao-afspraken. Zo is ook nu thuiswerken in de RI&E gedekt. Daarnaast staat de RI&E-vragenlijst niet langer in de RI&E-software van Mensely, maar in het AMS van Kader Digital (voorheen: Raatwerk). We hebben deze software gekozen om het gebruiksgemak en deze voldoet aan de laatste technische eisen. Vanaf 1 oktober 2022 kun je gebruikmaken van de nieuwe branche-RI&E.

Corporaties die nu gebruikmaken van de branche-RI&E van Mensely moeten zelf hun overeenkomst opzeggen bij Mensely en een nieuwe overeenkomst aangaan met Kader Digital. Helaas kan FLOW dit niet collectief doen.

Kick-off webinar 10 oktober

Op 10 oktober 2022 organiseren we een online kick-off webinar van 14–15 uur waarin we je meenemen in het gebruik van de nieuwe branche-RI&E met het AMS van Kader Digital. We leggen uit wat de aanleiding is voor de vernieuwing en de voordelen in het dagelijks gebruik. Ook laten we een demo zien van het gebruik van AMS. Ten slotte zal het proces om jezelf te registreren als nieuwe gebruiker van de branche-RI&E worden toegelicht.

Update: dit webinar is al geweest. Kijk hieronder het webinar terug