Veelgestelde vragen Loopbaanwijzer

Je kunt bij de veelgestelde vragen kijken of je vraag hierbij staat. Staat je vraag er niet bij, dan kun je ons mailen.

Staat je vraag erbij?
Wat heb ik aan de Loopbaanwijzer?

De Loopbaanwijzer levert je een persoonlijk rapport op en de mogelijkheid om drie loopbaangesprekken te voeren. Jij bepaalt wanneer, met wie en waarover je dat doet. Het geeft je inzicht en praktische stappen om verder te komen in je huidige werk of richting een volgende stap. Je gegevens zijn beveiligd conform AVG en alleen jij bepaalt of je het wilt delen met je werkgever of anderen.

Hoe werken de Loopbaanwijzer en de gesprekken?
Je gaat naar Mijn FLOW en start de Loopbaanwijzer-test. Als je die af hebt, krijg je een Loopbaanrapport in Mijn documenten.
Wil je liever eerst een gesprek? Dat kan ook. Kies dan je loopbaanadviseur en plan een afspraak in. Je kunt drie gesprekken voeren. Eventueel kun je tussentijds de test doen als je dat wilt.
Je kunt één keer per drie jaar de test en gesprekken doen. Of een van beide. Is het drie jaar geleden dat je een van beide hebt gedaan en staan de Loopbaanwijzer en de gesprekken 'op slot' (niet aanklikbaar), laat dat dan even weten op support@flowweb.nl.

Quick guide Gesprek plannen met een loopbaanadviseur
Zijn er kosten verbonden aan de Loopbaanwijzer?
De Loopbaanwijzer en loopbaangesprekken zijn bekostigd vanuit de FLOW-premie die alle werknemers en werkgevers conform cao Woondiensten aan FLOW betalen. Je hebt er dus al voor betaald via je loonstrook. De Loopbaanwijzer staat ook specifiek vermeld in de cao.
Ik kan niet inloggen in de Loopbaanwijzer / Mijn FLOW.
Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door op 'wachtwoord vergeten' te klikken in het inlogscherm. Gebruik altijd het mailadres van je corporatie. Lukt het toch niet? Stuur een mail aan support@flowweb.nl. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Ik wil mijn Mijn FLOW-account omzetten naar een ander mailadres.
Je kunt bij je profiel in Mijn FLOW zelf je mailadres aanpassen. Je kunt alleen een e-mailadres van een corporatie gebruiken.
Kan ik tussendoor stoppen?

Wil je stoppen met de Loopbaanwijzertest? Dat kan door rechtsboven op het klok-icoontje of linksboven op het FLOW-logo te klikken. Je wordt dan teruggebracht bij Mijn FLOW. Het programma bestaat uit vijf onderdelen. Ons advies is om een gestart onderdeel eerst helemaal af te maken.

Ik wil een antwoord veranderen. Kan dat?
In de vragenlijsten is het niet mogelijk om een antwoord te veranderen. Je kunt erop vertrouwen dat er een goed beeld uitkomt, ook als er een enkel antwoord minder bij je past.
Ik heb mijn Loopbaanwijzer afgerond, maar geen rapport ontvangen. Wat kan ik doen?
De rapportage is automatisch voor je beschikbaar in Mijn FLOW bij Mijn documenten.
Ik zit vast in de instructie van een onderdeel. Wat nu?

Lees precies wat er staat, en volg dat letterlijk op. Sluit desnoods je browservenster en begin opnieuw. Wees gerust: de resultaten van afgeronde onderdelen blijven bewaard.

Ik krijg een foutmelding (bijvoorbeeld ‘Technical error’). Wat nu?

Zorg dat je internetverbinding snel genoeg is. Op zolder kan het wifi-netwerk wel eens te traag worden. Je kan altijd opnieuw beginnen op Mijn FLOW. Wees gerust: de resultaten van afgeronde onderdelen blijven bewaard.

De test en gesprekken zijn niet aanklikbaar.
Dat betekent dat je die al hebt gedaan. Volgens de cao Woondiensten mag je de test en gesprekken eens in de drie jaar doen. Is het drie jaar geleden dat je een van beide hebt gedaan en staan de Loopbaanwijzer en de gesprekken nog steeds 'op slot' (niet aanklikbaar), laat dat dan even weten op support@flowweb.nl.
Krijgt mijn werkgever mijn gegevens?
Nee, je gegevens zijn beveiligd conform AVG. Alleen jij bepaalt of je het wilt delen met je werkgever of anderen.
Heeft de Loopbaanwijzer met mijn Loopbaanbudget te maken?
De Loopbaanwijzertest en loopbaangesprekken zijn bekostigd vanuit de FLOW-premie die alle werknemers en werkgevers vanuit de cao betalen. Dit staat los van je Individueel Loopbaanontwikkelingsbudget (ILOB). Je kunt dat budget inzetten voor je loopbaanontwikkeling. Dat zou bijvoorbeeld ook een opleiding of coaching kunnen zijn als vervolg op de loopbaangesprekken van FLOW. Kijk voor meer informatie in de cao Woondiensten.
Ik kan mijn rapport niet vinden / ik heb geen rapport ontvangen.
Je rapport (het resultaat van de test) vind je in het menu onder Mijn documenten. Staat het daar niet? Neem dan contact op met loopbaanwijzer@flowweb.nl.
Hoe vaak mag ik de Loopbaanwijzer doen?
Je kunt één keer per drie jaar de test en gesprekken doen. Of een van beide. Is het drie jaar geleden dat je een van beide hebt gedaan en staan de Loopbaanwijzer en de gesprekken 'op slot' (niet aanklikbaar), laat dat dan even weten op support@flowweb.nl.
Wie kan mijn rapport zien?
Alleen jijzelf kunt je rapport zien. Je bepaalt zelf of je het rapport met iemand wilt delen.

Staat je vraag er niet bij of wil je direct contact met FLOW?

Stuur een mail aan loopbaanwijzer@flowweb.nl met je vraag of opmerking. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.