Maandthema juni: veilig en gezond werken

Geplaatst op: 31 mei 2024
Veilig en gezond werken thema wdjm

Sta jij dagelijks stil bij de risico's van je werk voor jouw gezondheid? Vast niet! En toch is het de moeite waard om er wél aandacht aan te besteden. Wij doen dat met het maandthema van juni Veilig en gezond werken.

Als medewerker van een woningcorporatie kun je namelijk te maken krijgen met uiteenlopende risico’s. Denk aan agressie van huurders, te hoge werkdruk, brandgevaar of lichamelijke klachten door beeldschermwerk. Voer je onderhoud uit of ben je betrokken bij de bouw? Dan komen daar risico’s bij als gevaarlijke stoffen en fysieke belasting. Als er zaken misgaan kun je ziek worden of letsel oplopen. Soms leidt dat tot verzuim of zelfs langdurige uitval. Dat is nadelig voor iedereen. Om je hierbij te ondersteunen, staat ons thema deze maand in het teken van veilig en gezond werken.

Webinar

Op 24 juni kun je het webinar Van brokkelbrein naar breinfit! bijwonen. Gertie Verreck, specialist op het gebied van breinleren en breinbegeleiderschap, leert ons hoe je je brein leert ‘managen’ en breinfit houdt. Je krijgt in dit compacte webinar nieuwe tips aangereikt waardoor je in balans blijft en voor flow kan zorgen. Je krijgt een inkijkje in je brein en concrete handvaten om deze breinkennis toe te passen in je dagelijkse werkpraktijk. Meld je aan via onderstaande knop.

Poster

Daarnaast hebben we een poster samengesteld met ons aanbod rond dit thema, waaronder trainingen en inspirerende content, ontworpen om je kennis te vergroten over dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan de Basistraining omgaan met emotioneel en agressief gedrag, de training Mentale weerbaarheid of de training Asbest herkennen. Maar ook tools als Tipkaart werk en privé, Arbo: kantoor- en thuiswerk, en de Branchespecifieke RI&E.

De poster kun je onderstaand downloaden. Bekijk ons aanbod, print de poster uit en/of deel deze digitaal met jouw collega’s.

Thema op WDJM

Maar dat is nog niet alles. Op watdoejijmorgen.nl staat een heel thema rondom Veilig en gezond werken. Hier kun je per vakgebied alle informatie vinden over veilig een gezond werken en waarom het zo belangrijk is om hier kennis van te hebben. Ook hier staan relevante trainingen (per vakgebied) en handige links met meer informatie.