Gratis webinar Van brokkelbrein naar breinfit!

Geplaatst op: 23 mei 2024
Brokkelbrein

Op 24 juni kun je het gratis webinar ‘Van brokkelbrein naar breinfit!’ volgen. ‘Ons belangrijkste instrument om veilig, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan’, aldus neuropsychiater Theo Compernolle. En juist daar brengt dit webinar verandering in. Meld je snel aan!

Want werk, stress, continu ‘aan’ staan; het vraagt veel van ons. Het is daarom belangrijk dat je je brein leert ‘managen’ en breinfit houdt. Je krijgt in dit compacte webinar nieuwe tips aangereikt waardoor je in balans blijft en voor flow kan zorgen. Je krijgt een inkijkje in je brein en concrete handvaten om deze breinkennis toe te passen in je dagelijkse werkpraktijk.

Thema’s die aan bod komen:

 • De gebruiksaanwijzing van jouw brein; je gaat de plasticiteit van je eigen brein ervaren en leert hoe je je kunt trainen naar een effectieve ‘balans’.
 • De neurologische hoofdwetten van het brein tijdens situaties van stress. Je ontdekt wat het verschil is tussen positieve stress en negatieve stress en hoe je, met behulp van een stressthermometer, stress voor je kan laten werken.
 • Je kijkt met je ogen maar je ziet met je brein. Je wordt je bewust van interne en externe afleiders en hoe je soms voor een ‘braindump’ kan zorgen om weer met een fris brein aan een nieuwe taak te beginnen.
 • Een veilige gezonde werkplek; hoe kun je die inrichten? Je brein ziet bijvoorbeeld geen voorwerpen maar handelingen. Hoe richt je je werkplek veilig en gezond in?
 • Je krijgt drie concrete focus- en breintips die direct meer rendement en energie
  brengen. Tips in batchtasken, micropauzes, je reflexbrein belonen... het komt allemaal in een notendop voorbij!

  Kortom: een inspirerend en praktisch webinar en dat alles op een stevig fundament van breinkennis.
  ​​​​​​​
  We sluiten het webinar af met een prikkelende uitdaging; een challenge om het geleerde om te gaan zetten naar je eigen werkpraktijk.

  Dit webinar vindt plaats op maandag 24 juni om 13 uur en duurt 75 minuten. We geven dit webinar vanwege ons juni-maandthema ‘Veilig en gezond werken’.