Gratis webinar 'Hittestress: hoe voorkom je hete hoofden?'

Geplaatst op: 29 februari 2024
Webinar Hittestress

Op 21 maart kun je het gratis webinar 'Hittestress: hoe voorkom je hete hoofden?' volgen. Welke maatregelen kan jij als corporatiemedewerker nemen tegen hittestress? Meld je snel aan!

Nederlanders krijgen steeds vaker te kampen met hittestress. Hittegolven komen vaker voor en worden steeds extremer. Daar komt bij dat de armste wijken vaak de warmste wijken zijn door het ontbreken van groen in de wijk. Maar ook in de woningen zien we dat de gezondheid van bewoners op het spel staat door het ontbreken van verkoelende maatregelen. Dit zorgt ervoor dat corporaties steeds vaker hitteklachten ontvangen.

Welke maatregelen kan jij als corporatiemedewerker nemen tegen hittestress? Bij welke woningtype of bewonersgroep is de nood het hoogst? Hoe kom je tot een strategisch hittebeleid? Deze en vele andere vragen worden behandeld tijdens dit webinar.

Tom Thomaes (expert klimaatadaptatie en biodiversiteit bij Groene Huisvesters) licht het handelingsperspectief toe voor corporaties en Froukje de Vries (docent-onderzoeker en projectleider van het RAAK Hitte in de woning project aan de Hogeschool van Amsterdam) deelt de belangrijkste conclusies van het RAAK-project.

Dit webinar is al geweest. We gaven dit webinar vanwege ons maandthema Duurzaam wonen.