Arbeidsmarktonderzoek 2021

In opdracht van de cao-partijen (Aedes, FNV, CNV, De Unie) heeft FLOW het Arbeidsmarktonderzoek woningcorporaties 2021 uitgevoerd, hét arbeidsmarktonderzoek van de sector! Zowel werkgevers als werknemers zijn bevraagd. Lees hier de resultaten.

Arbeidsmarkt

Inzicht in de arbeidsmarkt van nu en straks

Welke ontwikkelingen zijn er op de sectorale arbeidsmarkt van woningcorporaties tussen nu en 2025? Welke kansen en knelpunten zijn er? Welke mogelijkheden en oplossingen zijn er voor personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid van corporaties? Deze en andere vragen zijn onderzocht in het Arbeidsmarktonderzoek van de sector, dat op 26 oktober 2021 is gepubliceerd. Aan het onderzoek deden 124 werkgevers (43%) mee en 4.233 (16%) werknemers. Heb je als werkgever meegedaan met het onderzoek, dan heb je per mail je eigen uitkomsten in een individuele rapportage ontvangen.

Rapport FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Samenvatting FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Infographic FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Maatwerk Behoefte aan additionele toelichting of meer verdieping?

Tips uit FLOW-sessies

Als vervolg op dit onderzoek heeft FLOW drie online sessies voor P&O-adviseurs over het Arbeidsmarktonderzoek 2021 georganiseerd. Tijdens deze drukbezochte sessies hebben de deelnemers veel nuttige tips gedeeld over hoe om te gaan met alle uitdagingen. We selecteerden 16 goed toepasbare tips.

Naar de 16 tips