Arbeidsmarktonderzoek 2021

In opdracht van de cao-partijen (Aedes, FNV, CNV, De Unie) heeft FLOW het Arbeidsmarktonderzoek woningcorporaties 2021 uitgevoerd, hét arbeidsmarktonderzoek van de sector! Zowel werkgevers als werknemers zijn bevraagd. Lees hier de resultaten.

Arbeidsmarkt

Inzicht in de arbeidsmarkt van nu en straks

Welke ontwikkelingen zijn er op de sectorale arbeidsmarkt van woningcorporaties tussen nu en 2025? Welke kansen en knelpunten zijn er? Welke mogelijkheden en oplossingen zijn er voor personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid van corporaties? Deze en andere vragen zijn onderzocht in het Arbeidsmarktonderzoek van de sector, dat op 26 oktober is gepubliceerd. Aan het onderzoek deden 124 werkgevers (43%) mee en 4.233 (16%) werknemers. Heb je als werkgever meegedaan met het onderzoek, dan ontvang je op dat moment per mail je eigen uitkomsten in een individuele rapportage.

Rapport FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Samenvatting FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Infographic FLOW-Arbeidsmarktonderzoek 2021 Maatwerk Behoefte aan additionele toelichting of meer verdieping?

FLOW-benchmarksessies Arbeidsmarktonderzoek

Vergelijk, leer en haal ideeën op voor jouw praktijk

Als vervolg op dit onderzoek organiseert FLOW drie online-sessies. Niet alleen om de uitkomsten te bespreken, maar juist ook om je eigen uitkomsten naast die van anderen te leggen en daaruit nieuwe inzichten te krijgen: Hoe doen we het op leren en ontwikkelen? Hoe zit het bij ons met de krapte van de uitgelichte vakgebieden? Hoe zit het met de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers? Waar liggen de prioriteiten? Wat zijn mogelijke oplossingen en kunnen we elkaar hierbij helpen?

Voor wie

HR-adviseurs, leidinggevenden, beleidsadviseurs, OR-leden en andere betrokkenen bij personeels- en organisatiezaken binnen corporaties. Je kunt ook deelnemen als je corporatie niet heeft deelgenomen aan het onderzoek.

Veilig delen en verdiepen

Heeft je corporatie deelgenomen aan het Arbeidsmarktonderzoek, geef dan na inschrijving en uiterlijk 2 weken voor de datum van de sessie aan:

  • of je toestemming geeft voor het geanonimiseerd delen van jouw uitkomsten met die van anderen
  • of je verdieping wilt op specifieke onderwerpen uit jouw individuele rapportage. FLOW maakt dan uit haar digitale dashboard een maatwerkrapport voor jouw corporatie.Mail uiterlijk 2 weken voor de sessie je toestemming en/of maatwerkvraag naar arbeidsmarktonderzoek@flowweb.nl.

Wanneer
  • 26-11-2021 | 09-13 uur
  • 01-12-2021 | 09-13 uur
  • 02-12-2021 | 13-17 uur

Aanmelden

Reserveer alvast een plekje voor een van de beschikbare data en:

  • krijg inzicht in waar de focus binnen jouw corporatie ligt en vergelijk deze met anderen
  • spar met andere P&O'ers over concrete oplossingen
  • deel je kennis en ervaring met andere P&O'ers in de sector
  • bepaal de eerste stappen en acties om jouw organisatie een lerende organisatie te maken.

Bij het aanmelden word je doorgeleid naar de Opleidingenmodule van watdoejijmorgen.nl.

Aanmelden

Vragen?