Veelgestelde vragen over FLOW

Je kunt bij de veelgestelde vragen kijken of je vraag hierbij staat. Staat je vraag er niet bij, dan kun je ons mailen.

Direct naar: ...
Staat je vraag erbij?
Wat is FLOW?
FLOW is het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties. FLOW helpt je om je werk goed, gezond en gemotiveerd te blijven doen. Dat doen we door jou en je werkgever praktische handvaten te bieden. Die vind je op deze website. Ook verbindt FLOW kennis en netwerken binnen en buiten de sector. Zodat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. FLOW is ingesteld door de cao-partijen: Aedes vanuit werkgevers en FNV, CNV en de Unie vanuit werknemers.
Wat doet FLOW met de premie van mijn loonstrook?
In de cao Woondiensten is geregeld dat elke werknemer en werkgever maandelijks een klein bedrag aan premie aan FLOW betaalt. Deze premies verdubbelt FLOW met subsidies en vertaalt ze naar praktische handvaten voor werknemers en werkgevers. Die handvaten vind je op de website. Denk aan je eigen digitale leer- en loopbaanomgeving, loopbaanadviseurs, activiteiten in je regio. FLOW is een stichting en investeert alle premies terug naar de sector ten bate van werknemers en werkgevers.
Wat heb ik aan FLOW?
Bij FLOW vind je op één plek vrijwel alles dat je nodig hebt om je werk goed, gezond en gemotiveerd te kunnen doen. Nu en in de toekomst. Of je nu wilt bijblijven, doorontwikkelen, oriënteren of werken in balans: je vindt het bij FLOW. Denk aan je eigen digitale leer- en loopbaanomgeving, loopbaanadviseurs, activiteiten in je regio. Doe er je voordeel mee. Het is allemaal al betaald vanuit de premie die je op je loonstrook vindt.
Wat is ILOB en hoe kan ik dit besteden?
ILOB staat voor Individueel LoopbaanOntwikkelingsBudget. Het staat ook wel bekend als LOB, POB, Loopbaanbudget. In de cao is vastgelegd dat elke werknemer na afloop van elk fulltime gewerkt jaar 900 euro opbouwt, tot een maximum van 4.500 euro. Je bepaalt zelf waaraan je dit besteedt; voorwaarde is dat de besteding bijdraagt aan je loopbaanontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan training of coaching. Op watdoejijmorgen.nl vind je veel aanbod en kun je via een persoonlijke intake ontdekken wat bij jou past. Ook vind je daar een bestedingsformulier, waarmee je het budget kunt inzetten.
Kun je als corporatie bij FLOW subsidies aanvragen?

Vroeger was dat inderdaad het geval, maar nu niet meer. FLOW werkt samen met ASBR Subsidium voor advies en ondersteuning bij subsidies voor de sector. ASBR Subsidium geeft sinds 2002 het Projectbureau FLOW gestalte. Individuele corporaties kunnen voor lopende en nieuwe ESF- en DIS-aanvragen daar terecht. Kijk op www.subsidium.nl of bel 088-12 60 400.

Staat je vraag er niet bij of wil je direct contact met FLOW?

Stuur een mail aan info@flowweb.nl met je vraag of opmerking. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.