TOP-tools

Hier vind je tools voor werkgevers en OR-leden om aan de slag te gaan met werkdruk, werkstress en agressie, geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Tweejaarlijks onderzoek

Werkdruk/PSA-scan Woningcorporaties Deze vragenlijst behandelt 'werkdruk' en 'ongewenste omgangsvormen', afgestemd op de corporatiebranche. Signaleringschecklist Breng de signalen van werkdruk in kaart met deze checklist. Zelfinspectie Werkdruk en ongewenst gedrag Voorkom werkstress bij je werknemers en doe bijvoorbeeld elke twee jaar een zelfinspectie.

Op de gespreksagenda

Ontwikkelpraatkaart Bespreek de voortgang van de ontwikkelacties van jouw medewerkers periodiek met deze praatkaart. Positief werkklimaat Bekijk de voorbeelden uit de praktijk voor een positief werkklimaat.

Preventieve maatregelen

Toolkit verward gedrag De toolkit van Aedes helpt je bij de omgang met personen met verward gedrag en bij het omgaan met agressie. Branchespecifieke RI&E Breng met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) risico's en knelpunten van de veiligheid en gezondheid in je bedrijf in kaart. Stappenplan werkdruk voor HR In een stappenplan krijg je zicht op wat je als organisatie kunt doen en wat medewerkers zelf kunnen doen aan werkdruk. Arbeidshygiënische strategie Bekijk de volgorde van maatregelen die je moet nemen zodat het werk gezond en veilig gedaan kan worden.

Opleidingenaanbod

Watdoejijmorgen.nl biedt verschillende opleidingen voor leidinggevenden en medewerkers.

Opvang en nazorg na agressie en schokkende gebeurtenissen Een training over de do's en don'ts met betrekking tot opvang en nazorg na agressie. Agile: Leiderschap - Cultuur en communicatie Je leert stap voor stap hoe je als leidinggevende je medewerkers meeneemt naar een Agile mindset binnen je team. Breinkrachtig leidinggeven in onrustige tijden Je leert in deze training de impact van een VUCA-situatie kennen op jezelf en je team. VUCA = Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous. 40 dagen burn-out preventie Wil je voorkomen dat je burn-out raakt en jezelf beter beschermen tegen stress? Op zoek naar meer balans en energie? Doe deze training. 40 dagen vitaliteit Wil je individueel & praktisch werken aan een betere vitaliteit? Meer balans in je leven? Met een persoonlijke coach? Volg dan deze training. Beter omgaan met piekergedachten en hersenspinsels In deze opleiding leer je vrijer en bewuster beslissingen te nemen die je gelukkiger en vrijer kunnen maken. Omgaan met verandering Hoe blijf jij jezelf en beweeg je toch mee in de veranderende wereld om je heen? Pas jij je makkelijk aan of niet? De training geeft je inzicht. Signaleren van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling Deze training geeft je gerichte uitleg over vormen van huiselijk geweld en handvatten om signalen hiervan bij jouw huurders te leren herkennen. Thema De veranderende huurder Blijf bij en ontwikkel jezelf om ook de veranderende huurder goed van dienst te kunnen zijn. Plan en organiseer je werk Leer je werk anders organiseren en creëer meer overzicht, structuur en rust. Timemanagement Training 100% op maat Krijg grip en overzicht op je werk, volledig toegesneden op jouw situatie. Succesvol in gesprek met je medewerker Leer hoe je samen met je medewerker invulling kunt geven aan concrete ‘ontwikkelplannen’.