Hoe gebruik ik het stappenplan SPP-DI?

Het SPP-DI-stappenplan biedt een handvat voor corporaties die aan de slag gaan met strategische personeelsplanning (SPP) en/of duurzame inzetbaarheid (DI). Iedere stap omvat tips & tools ter ondersteuning van de uitvoering van die stap.

  • Dit stappenplan en het bijbehorende instrumentarium worden je gratis aangeboden door FLOW. FLOW faciliteert deze expertise en instrumentarium aan corporaties en bespaart daarmee voor corporaties veel kosten aan de inhuur van externe bureaus.
  • Het stappenplan is breed van opzet om zoveel mogelijk corporaties van dienst te zijn. Afhankelijk van jouw doel kan je starten met SPP, met DI of beide processen parallel doen.
  • Begin bij de voorbereidingsfase en bepaal onder meer welke stappen voor jouw corporatie relevant zijn en welke tools je wilt gebruiken. De menukaart helpt je hierbij.
  • Door op een stap te klikken, kom je bij de tools. Sommige tools zijn direct toegankelijk, andere tools staan in een afgeschermde omgeving. Als corporatiemedewerker kan je een SPP-DI-account aanvragen waarmee je toegang krijgt tot deze omgeving.
  • Heb je vragen of behoefte aan advies? De DI-adviseurs staan voor je klaar! Zij kunnen helpen bij de start van het SPP-DI-traject.
Veelgestelde vragen
Hoe ziet het stappenplan eruit?
We hebben het stappenplan voor de organisatie en medewerker in een overzichtelijke aanklikbare pdf gezet: SPP-DI stappenplan.
Hoe gebruik ik het stappenplan?
Het SPP-DI-stappenplan kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt de stappen volgtijdelijk doen waarbij je begint met SPP (stap 1-5 aan de organisatiezijde) en hierna doorgaat met DI (stap 1-5 aan de medewerkerszijde). Je kunt de beide zijden ook gelijktijdig volgen, waarbij je parallel werkt aan SPP en DI. En misschien heb je verschillende onderdelen al beschikbaar en wil je er vooral een samenhangend geheel van maken. De menukaart helpt je op voor jullie specifieke situatie de juiste keuzes te maken.
Hoe vraag ik een SPP-DI-account aan?
Een deel van de tools binnen SPP-DI is afgeschermd en alleen toegankelijk voor corporatiemedewerkers. Dat geldt alleen voor tools binnen het organisatie-deel. Om bij de tools te kunnen, heb je een speciaal account nodig. Ook als je al een Mijn FLOW-account hebt, heb je speciale toegang tot SPP-DI nodig. Vraag toegang aan via support@flowweb.nl. Graag je voor- en achternaam, mailadres, functie en corporatie vermelden.

Bekijk ook de Quick guide SPP-DI.
Waar vind ik de documenten?
Deze staan in https://mijn.flowweb.nl/mijn-documenten onder de map SPP-DI. Zoals gezegd moet je zijn ingelogd om daarbij te kunnen en een speciaal SPP-DI-account hebben.

Bekijk ook de Quick guide SPP-DI.
Ik zie de map SPP-DI niet.
Mogelijk moet je wisselen van rol (als je meerdere rollen hebt). Klik rechtsboven in Mijn FLOW op je naam en klik in het uitklapmenu op SPP-DI.

Bekijk ook de Quick guide SPP-DI.