Vertrouwen

Van de piramide van Lencioni leren we dat vertrouwen de basis vormt van een prettige en productieve samenwerking en werkomgeving. Hoe werk je als corporatie en als team aan dit vertrouwen? Onderling vertrouwen wordt vergroot door een open dialoog, maar om een open dialoog te voeren is ook onderling vertrouwen nodig. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan of en hoe er onderling wordt gesproken over leren, (loopbaan)ontwikkeling en werkplezier. Ieder vanuit zijn of haar rol: medewerker, leidinggevende, bestuurslid, maar ook binnen het team. De tijd nemen om elkaar beter te leren kennen zal op lange termijn zijn vruchten afwerpen: frustraties worden eerder uitgesproken en medewerkers ervaren eerder een plezierig werkklimaat waarin alles bespreekbaar is en waar ze fouten mogen maken.

Tool voor teams

Praatplaat voor teams De praatplaat voor teams is bedoeld om met het team in gesprek te gaan over het werkklimaat, hoe iedereen dat ervaart en wat er nodig is om het (nog) beter te maken.

Tools voor medewerkers

Ontwikkelpraatkaart Bespreek met je leidinggevende je plannen over jouw ontwikkeling. De ontwikkelpraatkaart helpt in de voorbereiding op dat gesprek. Quick Scan De Quick Scan geeft je in 5 minuten inzicht in hoe je nu in je werk zit. Daarna kun je kiezen uit acties die je verder helpen. Sta even stil bij jezelf. 360 graden feedback Gebruik deze vragenlijst waarmee je feedback kunt vragen aan anderen, zodat je jezelf nog beter leert kennen. Haal het beste uit jezelf (opleiding) Ontdek met de theorie van Covey de 2.0-versie van jezelf.

Tools voor leidinggevenden

Leidinggevendenscan Versterk je rol als leidinggevende als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Positief managen Deze training geeft je praktische tips en tools om met positiviteit het beste uit je medewerkers te halen. Workshop Regie op mijn toekomst Zet deze workshop-serie in om medewerkers te laten reflecteren op hun eigen duurzame inzetbaarheid en veranderkracht.