Wat kun je doen op teamniveau?

Het is de kunst om de werklast binnen een team in balans te brengen met de draagkracht.

Bekijk de werkdruksignalen

Hoe eerder iets met werkdruksignalen wordt gedaan, hoe groter de kans dat het team gezonder blijft functioneren. Bekijk welke werkdruksignalen er op organisatieniveau zijn. Herken je die signalen binnen jouw team? Trek dan aan de bel bij je leidinggevende en je collega's. Werkdruk aankaarten en samen naar realistische oplossingen zoeken, kan een hoop ellende besparen.

Werkdruksignalen op organisatieniveau

Samen werkdrukoorzaken binnen het team opsporen

Wil je de oorzaak van werkdruk binnen het team achterhalen, dan kun je met elkaar vragen stellen om erachter te komen waar de knelpunten zitten. Die vragen hebben we samengevat in een lijstje. Zijn de vragen beantwoord, dan heb je daar niet altijd direct oplossingen voor. Laat je daardoor als team niet uit het veld slaan. Werkdruk aanpakken vereist teamwork, doorzettingsvermogen en creativiteit. Soms is het handig om er een deskundige bij halen.

Vragen die werkdrukoorzaken binnen een team opsporen

Vijf uitvluchten om niets aan de werkdruk te doen


> Zijn er werkdruksignalen binnen jouw team?

Training Positief managen: geeft je praktische tips en tools om met positiviteit het beste uit je medewerkers te halen. Opleiding Disc Mapstell; de wereld van verschil: feedback geven op basis van je DISC-gedragsstijl helpt om aansluiting bij de ander te vinden.