Nieuw: SPP-DI-stappenplan

Geplaatst op: 25 februari 2021
FLOW SPP DI stappenplan 2x1

Ben jij als corporatie en als medewerker goed voorbereid op de toekomst? De omgeving verandert, het werk verandert en mensen veranderen. Combineer strategische personeelsplanning met duurzame inzetbaarheid zodat je als organisatie en medewerkers samen vandaag begint voor het werk van morgen.

Met het SPP-DI-stappenplan kun je strategische personeelsplanning (SPP) en/of duurzame inzetbaarheid (DI) gedegen, gezamenlijk en op maat realiseren. Bij iedere stap vind je direct toepasbare formats, werkvormen en draaiboeken voor organisatie, teams en medewerkers. Bepaal zelf wat je wel en niet wilt gebruiken.

Advies of ondersteuning nodig? DI-adviseurs staan klaar om te helpen bij de opstart. In de klankbordgroep kun je terecht voor vragen en uitwisseling. Of volg een van de SPP-DI-trainingen voor directeur-bestuurders, leidinggevenden en HR.

Voor en door de sector

  • Het SPP-DI stappenplan, de DI-adviseurs en SPP-DI-trainingen zijn mogelijk gemaakt door FLOW en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Daarmee bespaar je als corporatie kosten en tijd.
  • Het stappenplan is een combinatie van expertise van FLOW en toetsing in de praktijk via 4 pilots van in totaal 17 corporaties verspreid over het land.
  • De combinatie van SPP en DI is duurzaam: het legt de essentiële verbinding tussen de ontwikkeling van de organisatie met de ontwikkeling van medewerkers.
  • Met dit stappenplan voldoe je aan de cao-verplichting van een tweejaarlijks SPP; bovendien borg je SPP-DI hiermee als mindset en proces in je organisatie.
  • Het stappenplan is universeel bruikbaar voor alle corporaties: groot of klein, individueel of gezamenlijk.