Gratis e-learning ‘Duurzamer wonen – basiskennis’

Geplaatst op: 23 november 2021
E-learning Duurzamer Wonen

Krijg je ook steeds meer vragen van huurders over duurzaamheid? En weet je vaak zelf ook niet hoe al die nieuwe technieken nu werken? Dan is de e-learning ‘Duurzamer wonen – basiskennis’ iets voor jou.

Duurzamer wonen is aan de orde van de dag. Duurzame woningen zijn energiezuinig, gezond en comfortabel. Alleen vragen ze wel een andere manier van wonen dan iedereen gewend is. Elke huurder is hier op zijn eigen manier mee bezig. De één wat meer dan de ander.

De overheid heeft een grote opgave voor verduurzaming bij woningcorporaties neergelegd. Er lopen vast ook bij jouw corporatie veel projecten met duurzame toepassingen. Niet gek dus dat ook huurders steeds vaker vragen stellen over duurzaamheid, de (nieuwe) installaties en hun toepassingen.

Om corporatiemedewerkers te helpen bij dit soort vragen, hebben we een e-learning ontwikkeld. Deze heet ‘Duurzamer wonen – basiskennis’. In deze e-learning gaan we in op de huidige en nieuwe installaties. Zo leer je goed het verschil kennen tussen een cv-ketel en warmtepomp, tussen natuurlijke en mechanische ventilatie en tussen radiatoren en vloerverwarming. Ook hebben we het over het duurzaam, energiezuinig, comfortabel en gezond omgaan met de verschillende ruimtes van een woning. Met deze kennis kun je vragen van huurders straks goed beantwoorden!

Kan jij ook niet wachten om te beginnen met de e-learning? Start vandaag nog via watdoejijmorgen.

De e-learning is ontwikkeld door FLOW in samenwerking met De Alliantie, Patrimonium Barendrecht, Stadgenoot, Woonstichting Joost en De Corporatie Academie. De e-learning wordt mede gefinancierd met ESF-subsidie en is gratis beschikbaar voor alle corporatiemedewerkers.