Arbeidsmarktonderzoek 2021 ook voor medewerker!

Geplaatst op: 08 juni 2021
Arbeidsmarkt

Het FLOW Arbeidsmarktonderzoek 2021 van de woningcorporatiesector is van start gegaan!

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de cao-partijen Aedes, FNV, CNV en de Unie. Welke ontwikkelingen zijn er op de arbeidsmarkt tussen nu en 2025? Welke kansen en knelpunten zijn er? Welke mogelijkheden en oplossingen zijn er voor personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid bij corporaties? Op deze en andere vragen geeft het onderzoek antwoord.

Doe je mee met het onderzoek?

Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in corporaties, maar ook in jouw situatie en mening als medewerker. Bijvoorbeeld over veranderingen in het werk, je duurzame inzetbaarheid en de toekomst. Juist vanuit jouw perspectief kunnen de resultaten interessante inzichten bieden, en voor onze organisatie handvatten zijn voor toekomstig beleid.

Deelname is anoniem

Als je corporatie meedoet, kun je binnenkort een e-mail verwachten, waarin een link is opgenomen naar de betreffende vragenlijst. Het invullen ervan duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten. Uiteraard is deelname hieraan anoniem. Je naam en contactgegevens zullen op geen enkele wijze in het onderzoek terugkomen. Hoe meer mensen er meedoen, des te meer we als sector uit de resultaten kunnen halen! Als je de antwoorden aan het eind van de vragenlijst opslaat, kun je die bij het verschijnen van het onderzoeksrapport in het najaar vergelijken met alle werknemers in de sector.

Nog niets ontvangen op 14 juni?

Mocht je op 14 juni nog niets hebben vernomen via de mail, dan kan je bij HR nagaan wanneer je de vragenlijst kan ontvangen. Als dit nog onduidelijk blijft, neem dan contact op met het onderzoeksteam (arbeidsmarktonderzoek@flowweb.nl). Zij kunnen zien of de vragenlijst al is uitgezet door jouw corporatie en/of vervolgacties ondernemen.

Update: het onderzoek is gesloten. In oktober verschijnt het rapport met de resultaten.