Leer- en werkervaringsplekken

Alles is mogelijk! Oké, bijna alles, maar in ieder geval véél meer dan je denkt. Wat precies? En hoe dan? Ontdek de winst van een werkervaringsplek (WEP). In deze toolkit vind je alle informatie en tools die je nodig hebt in de praktijk. Voor zowel leidinggevende als medewerker.

WEP groen
Wat is een werkervaringsplek?
Een WEP is eigenlijk heel simpel. Een kwestie van doen en gunnen. Bekijk de animatiefilm over een WEP en lees de theorie over leer- en werkervaringsplekken.
WEP blauw
In de praktijk
Wat levert een WEP op? Voor de organisatie, de leidinggevende en voor de werknemer? Vele mensen gingen je voor. Laat je inspireren door filmpjes en ervaringsverhalen.
WEP oranje
Folder
Werk eens ergens anders, verrijk je ervaring en trakteer die andere plek op jouw talent. Een WEP is een tijdelijke arbeidsplaats, gericht op het werkervaring opdoen en/of talent inzetten/ontwikkelen, van belang voor de toekomst in je loopbaan. Een WEP is het Nieuwe Leren in de praktijk en is enorm in opkomst.
WEP donkerblauw
Train de trainer
Leer zelf wat een WEP is, hoe je deze kunt vormgeven/inzetten en wat het oplevert. En leer vervolgens jouw eigen collega’s en medewerkers hierover. Dit draaiboek, presentatie en businesscase helpen jou hierin verder.
WEP paars
Vraag & antwoord
Natuurlijk zijn er bij een WEP vragen en ‘beren op de weg’. Door deze meest gestelde vragen op een rijtje te zetten, worden wellicht jouw vragen beantwoord, zodat je echt aan de slag kunt…
WEP geel
Overeenkomst en wervingstekst
Bij een WEP is het belangrijk om de juiste afspraken te maken, zodat bijvoorbeeld duidelijk is waar de verantwoordelijkheid ligt en de stip op de horizon duidelijk is. Deze overeenkomst is juridisch getoetst en meteen bruikbaar in de praktijk. Ook vind je een voorbeeld van een wervende tekst voor een WEP.