Participatiewet? Gewoon aan de slag!

Veel potentiële arbeidskrachten staan klaar om hun talent te mogen inzetten. Om aan de slag te gaan en méé te mogen doen. Door een baan te hebben en bij te dragen aan de maatschappij.

Sinds 2015 geldt de Participatiewet. Doel van deze wet is te bewerkstelligen dat ook mensen met een arbeidsbeperking een baan vinden en via werk in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. In deze wet is afgesproken dat elke corporatie met 100 werknemers of meer (minimaal) één medewerker in dienst moet hebben met een arbeidsbeperking. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder deze wet. FLOW faciliteert corporaties bij het realiseren van deze afspraak.

Een verrijking voor jouw organisatie

Met het laten instromen van een medewerker met een arbeidsbeperking voldoet jouw organisatie aan de Participatiewet, bied je een kans aan nieuw talent én draag je met jouw organisatie bij aan een inclusievere samenleving. Het inzetten van medewerkers met een arbeidsbeperking biedt kansen voor werkgever en werknemer:

  • Mensen met een arbeidsbeperking kunnen bepaalde werkzaamheden overnemen uit het takenpakket van bestaande medewerkers, die daardoor tijd krijgen voor andere werkzaamheden.
  • Het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking binnen jouw organisatie draagt bij aan social return on investment. Steeds meer aanbestedingen (zeker van overheden) vragen daarom.
  • Je kunt aanspraak maken op verschillende ondersteuningsmiddelen, zowel financiële tegemoetkomingen als begeleiding in natura.
  • De nieuwe medewerker voelt zich gewaardeerd en (weer) onderdeel van de maatschappij. Het is inspirerend om daaraan bij te dragen.
  • Het in dienst nemen van een medewerker met een arbeidsbeperking betekent voor beide partijen een duurzame en loyale arbeidsrelatie.
Roos de Boer

Bekijk het verhaal van Roos (Wij Staan Op!)

Wij Staan Op! is een beweging van 10 jongvolwassenen met een levenslange en levensbrede lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Het doel van Wij Staan Op! is om een verandering in het denken, doen en laten in de Nederlandse maatschappij teweeg te brengen. De jongvolwassenen willen de energie die zij nu kwijt zijn aan niet-werkende wet- en regelgeving gebruiken om het maximale uit hun leven te kunnen halen. In hun manifest geven zij twaalf stellingen aan die volgens hen belangrijk en sturend zijn voor onze samenleving.