Verzuimmanagement

Energie steken in verzuimmanagement loont. Door tijdig en preventief actie te ondernemen, kun je verzuim voorkomen.

Verzuim 1x1

Goed verzuimbeleid

Goed verzuimbeleid vraagt om actief verzuimmanagement. Hoe houd je de vitaliteit van je medewerkers in de gaten en welke acties onderneem je als leidinggevende bij dreigend verzuim? De Checklist acties voor leidinggevenden met gestreste medewerkers is een handig hulpmiddel om te checken welke acties je daarbij kunt ondernemen.

De verzuimmeetlat voor leidinggevenden biedt inzicht in en hulp bij de invulling die je als leidinggevende geeft aan het verzuimmanagement.

Voorbeeld verzuimbeleid Verzuimprotocol

Verzuim is een kostbare zaak

Bij 100 fte levert een daling van het verzuim met 1 procent een besparing op van ongeveer € 60.000 per jaar. Maak voor een indruk van de verzuimkosten binnen je organisatie je eigen berekening op www.verzuimkosten.nl.
Heb je vragen of wil je een externe adviseur inschakelen, neem dan contact op met FLOW.

Effectief verzuimbeleid Preventie en analyse zijn onderdelen van een effectief verzuimbeleid, maar ook het beschrijven en bewaken van processen. Ziekmelding en verzuimbegeleiding Er blijven altijd medewerkers die zich ziek melden. Hoe ga je daarmee om? Voordelen goed verzuimbeleid Een goed opgezet verzuimbeleid heeft belangrijke voordelen.