Hoe gaat de overstap van de huidige naar de nieuwe RI&E?

Opzeggen huidige gebruikersovereenkomst

Corporaties die nu gebruikmaken van de branche-RI&E hebben een gebruikersovereenkomst lopen bij Mensely. We hebben met Mensely afgesproken dat jouw contract kan worden beëindigd per 1 januari 2023, mits je deze opzegt vóór 1 november 2022. Ongeacht hoe lang je contract eigenlijk nog zou lopen.

Het is niet mogelijk dat FLOW collectief de contracten opzegt en overzet naar Kader Digital. Dit moet je als corporatie dus zelf doen en kan per e-mail: rie-manager@mensely.nl.

De gegevens die je in de software van Mensely hebt staan, kunnen niet direct overgezet worden in de software van Kader Digital. We raden je aan om je meest recente plan van aanpak van je RI&E van Mensely te downloaden. Deze kun je als pdf weer uploaden in het nieuwe AMS van Kader Digital.

Het is ook mogelijk om je contract bij Mensely te continueren. Realiseer je dan wel dat je gebruikmaakt van een verouderd systeem met een verouderde vragenlijst. Als je eventueel na 1 november 2022 je gebruikersovereenkomst opzegt bij Mensely zullen zij flexibel omgaan met jouw opzegtermijn en een redelijke opzegtermijn hanteren.

Je nieuwe gebruikersovereenkomst

De RI&E-vragenlijsten worden ontsloten met de AMS-software van Kader Digital. Met hen sluit je een nieuwe overeenkomst. FLOW heeft met Kader Digital een passende standaard licentie- en verwerkersovereenkomst afgesloten. We raden je aan om die template te gebruiken voor jouw AMS-licentie. De algemene voorwaarden en ICT-voorwaarden van FLOW zijn van toepassing op de gebruikersovereenkomst.

Je kunt de gebruikersovereenkomst en verwerkersovereenkomst aanvragen bij AMS-sales@kader.nl. Vermeld dan duidelijk dat je de FLOW-overeenkomsten wilt ontvangen. In de gebruikersovereenkomst is ook de prijslijst opgenomen.


Ondersteuning

Je gaat werken met een nieuwe tool, dat vraagt wat van je. Dit hoef je gelukkig niet allemaal zelf uit te zoeken, wij hebben een aantal dingen bedacht om je op weg te helpen:

Om je te oriënteren en te laten informeren
Kijk het kick-off webinar terug dat we op 10 oktober 2022 hebben georganiseerd. Je krijgt dan uitleg over de veranderingen en een korte demo.

Van start met een gratis gebruikerstraining
Zodra je corporatie heeft besloten gebruik te gaan maken van de branche-RI&E helpen we je op weg met een gebruikerstraining. Tijdens deze gratis training krijg je in je eigen AMS-omgeving uitleg over het gebruik en de inrichting van het systeem. We organiseren op verschillende momenten een fysieke gebruikerstraining waar jij gratis gebruik van kunt maken. De eerste training is gepland op 15 november in Zeist. Aanmelden kan via onderstaande knop.

Voor meer informatie of een demo, neem contact op met Kader. Dat kan via de contactpersoon van Kader, Mark Spang, m.spang@kader.nl.

Kijk het webinar terug Aanmelden voor gebruikerstraining (voor corporaties met overeenkomst met Kader)

Eén maand op proef
In je nieuwe overeenkomst met Kader Digital hebben we afgesproken dat je alles één maand op proef mag gebruiken.

Helpdesk
Voor IT- en functionele AMS vragen heeft Kader Digital een helpdesk beschikbaar tijdens kantooruren, telefoon 088–995 13 05.

Community RI&E
We hebben een online community voor je ingericht waar je met je collega’s van andere corporaties ervaringen en vragen kunt uitwisselen over het gebruik van de branche-RI&E en het realiseren van het plan van aanpak dat daaruit volgt.

Aanmelden community RI&E

Feedback en vragen

Vanuit FLOW hebben we er zoveel mogelijk aan gedaan om de vernieuwing van de branche-RI&E zo goed mogelijk in te richten. Heb je vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag! Neem dan contact op met Kirsten Vlaanderen of Patricia Willemsen van FLOW: 088-203 28 28 of info@flowweb.nl.

Veelgestelde vragen